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lunes, 23 de marzo de 2015

Deliciosos Wraps de Falafel con Lechuga/ Healthy Falafel Lettuce Wraps


Falafel Lettuce Wrap

Contiene: 139 calorías, 2g grasas, 718mg sodio, 24g carbohidratos, 6g fibra, 5g azucares, and 7.5g proteina/ calories, 2g fat, 718mg sodium, 24g carbs, 6g fiber, 5g sugars, and 7.5g protein

Lo que vas a necesitar/ What you'll need:
     Para las wraps de falafel/For Falafel Pockets:
     2 1/2 pitas/2 1/2 whole-wheat or high-fiber pitas
     1 lata de 15oz. de grabanzos/One 15-oz. can chickpeas, well drained
     1 cebolla, bien picada/1 onion, very finely chopped
     1/4 de taza de harina/1/4 cup whole-wheat flour
     3 cdtas. de perejil bien picado/3 tbsp. finely chopped fresh parsley
     1 1/2 cdtas. de ajo bien picado/1 1/2 tbsp. chopped garlic
     1 cdta. de cilantro picado/1 tbsp. chopped fresh cilantro
     1/2 cdta.de comino/1/2 tbsp. ground cumin
     3/4 cda. de sal/3/4 tsp. salt
     1/3 cda. de levadura en polvo/1/2 tsp. baking powder
     1/4 cda. de jugo de limon/1/4 tsp. lemon juice
     1/8 cda. de paprika/1/8 tsp. paprika, or more to taste black pepper
     2 2-segundos sprays de aceite de oliva/Two 2-second sprays olive oil nonstick spray

Para el Dip tzaziki/For Tzatziki Dip:
     6 oz. de yogurt griego/6 oz. plain fat-free yogurt
     1 pepino, pelado y picado/1 Persian cucumber, peeled and chopped (or another small cucumber,          peeled, deseeded, and chopped)
     1 cdta. de aceite de secado/1 tsp. dried dill
     3/4 cdta. de ajo picado/3/4 tsp. crushed garlic
     1/4 cdta. de salt y pimienta/1/4 tsp. salt and black pepper

Preparacion:

1. precalentar horno a 375 grados.
2. Poner todos los ingredientes para el falafel (excepto las pitas y el spray de aceite) en un bowl grande y revolver bien. Despues agarrar una batidora para hacer pure y batir todos los ingredientes hasta que tenga una consistencia gruesa.
3. Rociar una bandeja para hornear con el aceite en spray-
4. Una por una, agarrar cucharadas de la mezcla en tus manos y darles una forma redonda. Cuando vayas terminando una, ponla en la bandeja. Al final, ya que todas esten en la bandeja, rociarlas por encina con el aceite en spray.
5. Hornearlas por como 15 min. Entre que las bolitas de falafel estan, vas a ir preparando el dip, para eso necesitas poner todos los ingredientes en una licuadora y licuarlos. Ir checando el sabor y ponerle la sal y la pimienta al gusto. 
6. Despues de que los 15 min hayan pasado, sacar la bandeja del horno y con cuidado darle vuelta a las bolitas de falafel, volverles a poner el spray de aceite y regresarlas al horno por otros 10-15 min hasta que se pongan de un color café dorado.
Dejarlas enfriar por lo menos 5min.
7. Cortar las pitas a la mitad, calentarla, y despues llenarla con 3 bolitas de fallafel y 3 cdtas. del dip.
Disfruta!!

Directions:
Preheat oven to 375 degrees.
Place all ingredients for falafel (except for the pitas and nonstick spray) in a large bowl, and give them a good stir. Using a potato masher, mash well. Mixture should remain slightly chunky, not smooth.
Spray a baking sheet thoroughly with a 2-second spray of olive oil nonstick spray.
One at a time, take spoonfuls of mixture in your hands and form 15 balls, each about the size of a ping pong ball, and gently place them on the baking sheet. Spray the top of each ball with olive oil nonstick spray, for a total of about a 2-second spray.
Bake in the oven for 15 minutes. Meanwhile, combine all ingredients for dip in a blender or food processor, and pulse until just blended. Season to taste with black pepper and refrigerate until ready to serve.
Remove baking sheet from the oven, and carefully turn each ball over, gently reshaping if the bottoms have flattened. Return to the oven and bake for an additional 10 – 15 minutes, until golden brown and slightly crispy. Allow to cool and set for at least 5 minutes.
Cut the whole pitas into halves, toast or warm all pita halves slightly, and then fill each with three falafel balls and 3 tbsp. dip. Enjoy!
                                                                                                                                                     S. V. <3

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